طريقة بسبوسة المحلات

yasma

Moderator
إنضم
نوفمبر 16, 2021
المشاركات
2,098
مستوى التفاعل
105
images (3) (15).jpeg

بسبوسة المحلات
المقادير
٢ كوب سميد بسبوسه
كوب سكر أبيض
كوب لبن
كوب إلا ربع سمنه
٢ معلقه كبيره جوز هند
٢ معلقه كبيره عسل أبيض
نص معلقه صغيره بيكنج بودر

مقادير السيرب أو الشربات
٢ كوب سكر
٢ كوب مياه
عصير نصف ليمونه
معلقتين عسل جلوكوز (اختياري)

طريقه التحضير

هنقلب المكونات الجافه السميد والسكر وجوز الهند والبيكنج بودر في بوله
وبعدين ندفي السمنه مع العسل و نضيفهم على الخليط الجاف ونقلب كويس أوي لحد ما نتأكد ان كل السميد اتغلف بالسمنه
وبعدين ندفي اللبن ونضيفه و نقلب من غير عجن كتير.

نجهز صينيه مقاس ٢٦ وندهنها بالسمن ونضيف الخليط
نقوم بتسويه الخليط في الصينيه بمعلقه حتى يتساوى
ندخلها فرن ساخن على درجه حراره ١٨٠ لمده ٢٠ دقيقه
نحمرها في الشوايه حتى نحصل على لون ذهبي
اول ما تطلع من الفرن نسقيها بالشربات الساخن ونتركها تبرد.

يتم تقطيع البسبوسه وتقدم بارده.
 
أعلى أسفل
}