yasma
Moderator
- إنضم
- نوفمبر 16, 2021
- المشاركات
- 2,059
- مستوى التفاعل
- 104
سحور رمضان اساسي الفول وطبق رئيسي فى السجور
تدميس الفول
٢ كوب فول منقوع من بليل بما يساوي
٤٠٠ جم
نص كوب عدس بما يساوي ٥٠ جم
١ بصلة متوسط متقطعة ارباع
٧ فصوص توم
٢ طماطم وسط متقطعة ارباع
كله في حلة الضغط او الدماسة و نملي ماية لحد ما يتغطي
و لما نفتح عليه نضيف
نص كوب عصير لمون عشان يحتفظ بلونه
٢ م كبيرة كمون
١ م كبيرة ملح
١ م صغيرة فلفل اسود
فول أسكندراني
٢فلفل رومي او حامي حسب الرغبة مفروم ناعم
٢ فص توم مفروم
٢ طماطم وسط مكعبات صغيرة
٢ م كبيرة صلصة
٣ م كبيرة زيت زيتون او عادي حسب الرغبة
نشوح البصل في الزيت و ننزل بالفلفل الرومي بعدين التوم و الطماطم و ننزل نشوح الصلصة و بعدين نحط الفول نزود زيت و الف هنا
فول بالطماطم
٣ فصوص توم مفروم
كوب عصير طماطم
٣ م كبيرة صلصة
نص كوب بقدونس مفروم
٣ ملاعق زيت
نشوح التوم و ننزل بالصلصة نشوحها بعدين عصير الطماطم نسيبه شوية يتسبك خفيف و ننزل بالفول ياخدو مع بعض و نطفي النار و نحط البقدونس المفروم
فول بالطحينة
٣ م كبيرة زيت
كوب كزبرة مفرومة
نص كوب طحينة
٢ فص توم مفروم
م كبيرة خل
٢ م كبيرة ليمون
حنخلط الطحينة مع الخل و الليمون و التوم و ننزل بيها علي الفول و نضيف الزيت و نسيبهم علي النار و ننزل بالكزبرة و الف هنا
رمضان كريم
تدميس الفول
٢ كوب فول منقوع من بليل بما يساوي
٤٠٠ جم
نص كوب عدس بما يساوي ٥٠ جم
١ بصلة متوسط متقطعة ارباع
٧ فصوص توم
٢ طماطم وسط متقطعة ارباع
كله في حلة الضغط او الدماسة و نملي ماية لحد ما يتغطي
و لما نفتح عليه نضيف
نص كوب عصير لمون عشان يحتفظ بلونه
٢ م كبيرة كمون
١ م كبيرة ملح
١ م صغيرة فلفل اسود
فول أسكندراني
الكبدة الاسكندرانى :
المقادير:
1- نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
2- ملعقة ونصف كبيرة ثوم مفروم
3- زيت
4- التوابل :- ملح / فلفل أسمر / كزبرة مطحونة / بهارات كبدة
5- 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
6- ملعقة ونصف كبيرة خل
7- عدد 2 ثمرة فلفل أخضر
طريقه عمل الكبده الاسكندراني :-
1- ضعي الكبدة والتوابل وربع ملعقة صغيرة من الثوم والخل ونصف كمية عصير الليمون وقلبيهم جيداً واتركيهم في التتبيلة لمدة 15 دقيقة .
2- بعد ال 15 دقيقة ضعي الزيت في وعاء عميق علي نار متوسطة ثم قومي بإضافة باقي كمية الثوم ونصف كمية الفلفل وقلبي جيداً لمدة دقيقة .
3- بعد الدقيقة قومي بوضع الكبدة ووزعيها بملئ الوعاء ، وعندما يتغير لونها قلبيها علي الجهة الأخري .
4- قومي بإضافة باقي كمية الفلفل وعصير الليمون وقلبي جيداً ثم قدميهم في وعاء التقديم وزينيهم بالبقدونس المفروم بجانب الخبز والمخلل والطحينة وبالهنا
ا بصلة وسط مفروم ناعمالمقادير:
1- نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
2- ملعقة ونصف كبيرة ثوم مفروم
3- زيت
4- التوابل :- ملح / فلفل أسمر / كزبرة مطحونة / بهارات كبدة
5- 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون
6- ملعقة ونصف كبيرة خل
7- عدد 2 ثمرة فلفل أخضر
طريقه عمل الكبده الاسكندراني :-
1- ضعي الكبدة والتوابل وربع ملعقة صغيرة من الثوم والخل ونصف كمية عصير الليمون وقلبيهم جيداً واتركيهم في التتبيلة لمدة 15 دقيقة .
2- بعد ال 15 دقيقة ضعي الزيت في وعاء عميق علي نار متوسطة ثم قومي بإضافة باقي كمية الثوم ونصف كمية الفلفل وقلبي جيداً لمدة دقيقة .
3- بعد الدقيقة قومي بوضع الكبدة ووزعيها بملئ الوعاء ، وعندما يتغير لونها قلبيها علي الجهة الأخري .
4- قومي بإضافة باقي كمية الفلفل وعصير الليمون وقلبي جيداً ثم قدميهم في وعاء التقديم وزينيهم بالبقدونس المفروم بجانب الخبز والمخلل والطحينة وبالهنا
٢فلفل رومي او حامي حسب الرغبة مفروم ناعم
٢ فص توم مفروم
٢ طماطم وسط مكعبات صغيرة
٢ م كبيرة صلصة
٣ م كبيرة زيت زيتون او عادي حسب الرغبة
نشوح البصل في الزيت و ننزل بالفلفل الرومي بعدين التوم و الطماطم و ننزل نشوح الصلصة و بعدين نحط الفول نزود زيت و الف هنا
فول بالطماطم
٣ فصوص توم مفروم
كوب عصير طماطم
٣ م كبيرة صلصة
نص كوب بقدونس مفروم
٣ ملاعق زيت
نشوح التوم و ننزل بالصلصة نشوحها بعدين عصير الطماطم نسيبه شوية يتسبك خفيف و ننزل بالفول ياخدو مع بعض و نطفي النار و نحط البقدونس المفروم
فول بالطحينة
٣ م كبيرة زيت
كوب كزبرة مفرومة
نص كوب طحينة
٢ فص توم مفروم
م كبيرة خل
٢ م كبيرة ليمون
حنخلط الطحينة مع الخل و الليمون و التوم و ننزل بيها علي الفول و نضيف الزيت و نسيبهم علي النار و ننزل بالكزبرة و الف هنا
رمضان كريم
التعديل الأخير: