أكلات رمضانية

yasma

Moderator
إنضم
نوفمبر 16, 2021
المشاركات
2,059
مستوى التفاعل
104


سحور رمضان اساسي الفول وطبق رئيسي فى السجور
تدميس الفول
٢ كوب فول منقوع من بليل بما يساوي
٤٠٠ جم
نص كوب عدس بما يساوي ٥٠ جم
١ بصلة متوسط متقطعة ارباع
٧ فصوص توم
٢ طماطم وسط متقطعة ارباع
كله في حلة الضغط او الدماسة و نملي ماية لحد ما يتغطي
و لما نفتح عليه نضيف
نص كوب عصير لمون عشان يحتفظ بلونه
٢ م كبيرة كمون
١ م كبيرة ملح
١ م صغيرة فلفل اسود

فول أسكندراني
الكبدة الاسكندرانى :



المقادير:

1- نصف كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة

2- ملعقة ونصف كبيرة ثوم مفروم

3- زيت

4- التوابل :- ملح / فلفل أسمر / كزبرة مطحونة / بهارات كبدة

5- 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون

6- ملعقة ونصف كبيرة خل

7- عدد 2 ثمرة فلفل أخضر

طريقه عمل الكبده الاسكندراني :-

1- ضعي الكبدة والتوابل وربع ملعقة صغيرة من الثوم والخل ونصف كمية عصير الليمون وقلبيهم جيداً واتركيهم في التتبيلة لمدة 15 دقيقة .
2- بعد ال 15 دقيقة ضعي الزيت في وعاء عميق علي نار متوسطة ثم قومي بإضافة باقي كمية الثوم ونصف كمية الفلفل وقلبي جيداً لمدة دقيقة .
3- بعد الدقيقة قومي بوضع الكبدة ووزعيها بملئ الوعاء ، وعندما يتغير لونها قلبيها علي الجهة الأخري .
4- قومي بإضافة باقي كمية الفلفل وعصير الليمون وقلبي جيداً ثم قدميهم في وعاء التقديم وزينيهم بالبقدونس المفروم بجانب الخبز والمخلل والطحينة وبالهنا

ا بصلة وسط مفروم ناعم
٢فلفل رومي او حامي حسب الرغبة مفروم ناعم
٢ فص توم مفروم
٢ طماطم وسط مكعبات صغيرة
٢ م كبيرة صلصة
٣ م كبيرة زيت زيتون او عادي حسب الرغبة
نشوح البصل في الزيت و ننزل بالفلفل الرومي بعدين التوم و الطماطم و ننزل نشوح الصلصة و بعدين نحط الفول نزود زيت و الف هنا

فول بالطماطم
٣ فصوص توم مفروم
كوب عصير طماطم
٣ م كبيرة صلصة
نص كوب بقدونس مفروم
٣ ملاعق زيت
نشوح التوم و ننزل بالصلصة نشوحها بعدين عصير الطماطم نسيبه شوية يتسبك خفيف و ننزل بالفول ياخدو مع بعض و نطفي النار و نحط البقدونس المفروم

فول بالطحينة
٣ م كبيرة زيت
كوب كزبرة مفرومة
نص كوب طحينة
٢ فص توم مفروم
م كبيرة خل
٢ م كبيرة ليمون
حنخلط الطحينة مع الخل و الليمون و التوم و ننزل بيها علي الفول و نضيف الزيت و نسيبهم علي النار و ننزل بالكزبرة و الف هنا


رمضان كريم
 
التعديل الأخير:

yasma

Moderator
إنضم
نوفمبر 16, 2021
المشاركات
2,059
مستوى التفاعل
104


مقادير تحضير عصير الخروب:
ربع كيلو خروب مجروش
1 لتر ماء
1 كوب سكر

طريقة تحضير عصير الخروب:
في وعاء كبير وعلى نار متوسطة، نضع السكر، ونقلبه حتى يذوب ويصبح كراميل ذهبي اللون.
نضيف الخروب المجروش، ونقلبه لمدة دقيقتين.
نضيف الماء، ونقلبه جيداً حتى يغلي.
نرفع عصير الخروب من على النار، ثم نصفيه، ونتركه ليبرد.
نضع عصير الخروب في زجاجة نظيفة، ونحفظه في الثلاجة لحين التقديم
.
 
التعديل الأخير:

Admin

Administrator
طاقم الإدارة
المحلاوي
إنضم
نوفمبر 16, 2021
المشاركات
607
مستوى التفاعل
104
ÌÒÇß Çááå ÎíÑÇ.ÑãÖÇä ßÑíã
 
أعلى أسفل
}