yasma
Moderator
سينابون رول الفراوله
المكونات
---------
نص كيلو دقيق حوالي ٤ كوب
كوب ونصف حليب دافيء
بيضتين
معلقتين زبده سايحه
معلقتين سكر
نص معلقة فانليا
معلقة كبيره خميره فوريه
رشة ملح
الحشو صوص فراوله
التوبينج كريمة شانتيه مخفوقه +معلقتين زبده + معلقتين سكر بودره +رشة ملح + ربع معلقة قرفه
الطريقه
---------
في وعاء نخلط الزبده والحليب ونسيحهم ع النار
مش هنسخنهم اوي . ثم نضيف السكر والخميره الفوريه للحليب الدافي ونتركهم يتفاعلو
في وعاء العجن هننزل بالدقيق وعليه الملح . ونضيف البيض والفانيليا . وتقليبتين كده نقوم ضايفين خليط الحليب ونعجن كويس اوي
نحط العجين في وعاء مدهون بالزبده او الزيت ونغطيه ونسيبه يخمر فترة كافيه
بعد التخمير
بنفرد العجين . ونفرد عليه الحشوة ( صوص الفراوله بقطع الفراوله ) ونلفه رول
ونقطعه احجام متساويه . وندهن صنيه بزبده او سمنه ونرص وحدات السينابون
ونسيبهم يخمروا كويس
نسخن بقي الفرن . وندخل السينابون يستوي في نار متوسطه .
ولما يستوي ننزل عليه بالتوبنج
الصوص
------
نص كيلو فراوله قطع
معلقتين كبار سكر
معلقتين جيلي فراوله بودره
رشة صغننه ملح
رشة قرفه
وكلهم ع نار هاديه مع التقليب المستمر لحتي يستوي
مش عاوزين بيه سوايل عشان ميخرجش في الحشو برا السينابون
التوبينج عباره عن
كوب كريمه شانتيه مخفوقه او عبوة قشطه
+ معلقتين زبده +معلقتين سكر بودره + رشة ملح + ربع معلقة قرفه
مع بعض نخفقهم بمضرب او في الخلاط
ولعمل السينابون المعتاد بدل صوص الفراولة
بعد فرد العجين نضع زبد ويفرد على العجين
ثم نص كوب من السكر و٣ معالق قرفه مضاف لهم معلقه كاكاو خام
المكونات
---------
نص كيلو دقيق حوالي ٤ كوب
كوب ونصف حليب دافيء
بيضتين
معلقتين زبده سايحه
معلقتين سكر
نص معلقة فانليا
معلقة كبيره خميره فوريه
رشة ملح
الحشو صوص فراوله
التوبينج كريمة شانتيه مخفوقه +معلقتين زبده + معلقتين سكر بودره +رشة ملح + ربع معلقة قرفه
الطريقه
---------
في وعاء نخلط الزبده والحليب ونسيحهم ع النار
مش هنسخنهم اوي . ثم نضيف السكر والخميره الفوريه للحليب الدافي ونتركهم يتفاعلو
في وعاء العجن هننزل بالدقيق وعليه الملح . ونضيف البيض والفانيليا . وتقليبتين كده نقوم ضايفين خليط الحليب ونعجن كويس اوي
نحط العجين في وعاء مدهون بالزبده او الزيت ونغطيه ونسيبه يخمر فترة كافيه
بعد التخمير
بنفرد العجين . ونفرد عليه الحشوة ( صوص الفراوله بقطع الفراوله ) ونلفه رول
ونقطعه احجام متساويه . وندهن صنيه بزبده او سمنه ونرص وحدات السينابون
ونسيبهم يخمروا كويس
نسخن بقي الفرن . وندخل السينابون يستوي في نار متوسطه .
ولما يستوي ننزل عليه بالتوبنج
الصوص
------
نص كيلو فراوله قطع
معلقتين كبار سكر
معلقتين جيلي فراوله بودره
رشة صغننه ملح
رشة قرفه
وكلهم ع نار هاديه مع التقليب المستمر لحتي يستوي
مش عاوزين بيه سوايل عشان ميخرجش في الحشو برا السينابون
التوبينج عباره عن
كوب كريمه شانتيه مخفوقه او عبوة قشطه
+ معلقتين زبده +معلقتين سكر بودره + رشة ملح + ربع معلقة قرفه
مع بعض نخفقهم بمضرب او في الخلاط

ولعمل السينابون المعتاد بدل صوص الفراولة
بعد فرد العجين نضع زبد ويفرد على العجين
ثم نص كوب من السكر و٣ معالق قرفه مضاف لهم معلقه كاكاو خام
التعديل الأخير بواسطة المشرف: