شاورما مصري
( التتبيلة )
تكفي ل كيلو من اللحم
ربع كوب زيت زيتون
نصف كوب ماء بصل
عصير ليمون
معلقة صغيرة ممتلئة ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل أسود
معلقة كبيرة سكر
( معلقة صغيرة من كمون / بابريكا / بودرة ثوم / بودرة بصل / زعتر )
رشة جوزة الطيب / قرفة / كركم
ستربس كنتاكي بأقوي قرمشة بطريقتين مقلي / في الفرن + بطاطس ودجز + كول سلو
( تتبيلة الدجاج )
تكفي ل كيلو من صدور الدجاج
2 كوب لبن رايب او البديل كوبين حليب + عصير ليمونه
بيضة
كوب دقيق
معلقة كبيرة نشا
معلقة صغيرة ملح / بابريكا / بودرة ثوم / بودرة بصل )
نصف معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة كبيرة بهارات دجاج
معلقة صغيرة ثوم مفروم
( للتغطية )
كورن فليكس مطحون وسط
زيت زيتون بكر
_______________________
(بطاطس ودجز )
5 حبات بطاطس
4 معالق كبيرة زيت زيتون بكر
نصف معلقة صغيرة من( بابريكا / زعتر / بودرة ثوم / بودرة بصل / ملح )
رشة فلفل أسود
إختياري نقدر نزود جبنة بارميزان 100 جرام
__________________________
( سلطة كول سلو )
نصف حبة كرنب صغيرة
حبة جزر كبيرة
نصف حبة بصل أبيض صغيرة
5 معالق كبيرة مايونيز
2 معلقة كبيرة زبادي
5 معالق مبيرة ممسوحة سكر ( نقدر نستبدلهم ب 3معالق كبيرة عسل )
عصير نصف ليمونة
2 معلقة كبيرة خل تفاح او عادي
نصف معلقة صغيرة من ( الملح / بودرة الثوم / بودرة البصل )
رشة فلفل أسودا
"رز بالخلطة"
2 كوب رز بسمتي
3 كوب ماء ساخن
معلقتين زيت / معلقة كبيرة زبدة
2 معلقة كبيرة سكر
( 2 معلقة صغيرة ملح/ معلقة صغيرة قرفة ناعمه/ رشة جوزة الطيب/ مكعب مرقة )
( ليمون مجفف/ ورق غار / حبهان( هيل ) / قرنفل )
ربع كوب زبيب إختياري
( الكبدة هتحتاج فصين ثوم / معلقة صغيرة ملح/ رشة فلفل أسود / عصير نص ليمون )
____
" رز أصفر بالبسلة والجزر"
2 كوب رز بسمتي
3 كوب ماء ساخن
2 معلقة كبيرة زيت / معلقة كبيرة سمنه
حبه بصل صغيرة مفرومه ناعم جدا
فص ثوم
كوب مكعبات جزر طازج
نصف كوب بسله طازجة أو مجمدة
( 2 معلقة صغيرة ملح / معلقة صغيرة كاري / رشة فلفل اسود/ نصف معلقة صغيرة بودرة زعفران أو كركم / مكعب مرقة )
_______
"رز باللحمة المفرومة"
2 كوب رز بسمتي
3 كوب ماء ساخن
معلقة كبيرة زيت / معلقة كبيرة سمنه
200 جرام لحم مفروم
حبه بصل مفروم
فص ثوم
قرفة / ورق غار
( 2 معلقة صغيرة ملح / معلقة ونص صغيرة سبع بهارات / معلقة صغيرة قرفة )
بيكاتا الفراخ :
كيلو من اوراك الفراخ او الصدور
مشرروم شرائح
بصلة مقفطعة صغير
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة دقيق
كوب كريمة لباني
ملح فلفل اسود رشة سكر
سمن زيت
3 كوب ماء مغلي
قومي بتتبيل الفراخ بالملح والفلفل وتركهم 10دقائق للتتبيل وبعدها قومي بوضع طاسة علي النار يسخنم جدا واقوم بتحمير كل كمية الفراخ واعطاءها لون حلو ورفعها علي طبق .
قومي بوضع البصلة والسكر وتقليبهم حتي يصبح لون البصل دهبي قومي بوضع المشروم وتقليبهم حتي ياخذ الشروم اللون الدهبي .
ضيفي الثوم واول مريحتة تظهر قومي باضافة الدقيق وتقليبة جيدا وضيفي الماء المغلي وتظبيط الملح وووضع قطع الفراخ وتغطيتها وتركها نصف ساعة .بعد تركها نصف ساعة قومي بوضع الكريمة وتقليبها تظبيط الملح والفلفل غلوة واحدة بس وقومي بتقديمها بجانب الارز الابيض او المكرونة
( ملاحظات لنجاح البيكاتا )
قومي بغسل الفراخ وانقعيها في ماء وخل 10دقائق وتصفيتها من اي ماء تماما.قومي بتقطيعها شرائح رفيعة جدا اذا كانت صدور او اوراك
.رش السكر مع البصل مهمة جدا تعمل علي اعطاءة طعم ولون مميز .بواقي تحمير الصدور او الاوراك لا ترميها فهي مهمة جدا لصوص وتعطي الصوص لون مميز .يمكنك
استخدام كوب من اللبن وملعقتان من القشطة بديلا للكريمة اللبلني
.قومي بوضع الماء مغلي وليس ماء بارد
لانة سيعمل علي تنشيف الصدور .
يمكنك استخدام مشروم فريش او مشروم معلب .
قومي بتقليب الدقيق حتي يصبح بسواه فهو يساعدعلي تماسك وتقل قوام الصوص
المقادير: كيلو بطاطس مهروسة
جبنة موزاريلا قطع
معلقة ثوم مفروم
بصل بودرة وبابريكا
ملح وفلفل
معلقتين بقسماط ناعم
لتغليف البطاطس:
بقسماط
دقيق
٣ بيضات
الطريقة:
نحط البطاطس المهروسة واهم حاجة نكون مصفينها كويس من اي مياه معاها الثوم المفروم والملح والفلفل والبصل البودرة والبابريكاومعلقتين البقسماط ونخلطهم كويس جدا وبعد كدة نشكلهم ونحط مكعب من الجبنة الموزاريلا ونحطهم في الفريزر نصف ساعة ونطلعهم نحطهم في الدقيق بعد كدة البيض بعد كدة البقسماط ونحطهم في الثلاجة ثلث ساعة ونحمرهم في زيت سخن او ممكن نشيلهم في الفريزر بعد خطوة البقسماط ونطلع منهم كل فترة ..
هذا الموقع يستخدم ملفات تعريف الارتباط (الكوكيز ) للمساعدة في تخصيص المحتوى وتخصيص تجربتك والحفاظ على تسجيل دخولك إذا قمت بالتسجيل.
من خلال الاستمرار في استخدام هذا الموقع، فإنك توافق على استخدامنا لملفات تعريف الارتباط.