طريقة عمل رز بلبن المحلات

yasma

Moderator
إنضم
نوفمبر 16, 2021
المشاركات
1,049
مستوى التفاعل
35



نصف كوب أرز (110 جرام)
2 كوب ماء ( 400 مللي) لتسوية الرز قبل اضافته للبن
5 كوب حليب ( 1 لتر )
كوب كريمة خفق للحلويات ( 200مللي)
البديل ( كوب نصف حليب والنصف الأخر قشطة + باكيت من الكريم شانتيه او نستخدم كوب حليب صافي يدون اي إضافات )
3 ملاعق كبيرة ممتلئة بشكل هرمي نشا ( 60 جرام )
ملعقة صغيرة فانيليا ( 7 جرام )
كوب سكر ( 200 جرام )
رشة ملح ( 2 جرام )
نصف كوب حليب لإذابة النشا ( 100 جرام)

نسوى الرز فى الميه ويتم تسخين اللبن واضافه السكر ثم اضافه الرز بعد تسوسته ولو عاوزة ناعم نضربه فى الخلاط او بالهاند بلندر بعد التسوية
ونضيف كريمة الخفق مع التقليب المستمر
واخر خطوة ندوب النشا فى نص كوب حليب
نحطه فى الاطباق سخن ويزين بالمسكرات والقرفه
او ممكن نحطه فى برامات او طواجن برسلين ونحطه فى الفرن تحت الشوية​
 
التعديل الأخير بواسطة المشرف: